Over

Han Ceelen is journalist, eindredacteur en bladenmaker. Hij is plaatsvervangend hoofdredacteur van 360 Magazine, dat tweewekelijks de beste artikelen selecteert uit de internationale pers. Daarnaast werkt hij op de centrale eindredactie van NRC, schrijft hij stukken voor de VPRO Gids en het UvA-alumnimagazine Spui, en boekstaaft hij literaire prijzen voor het Vlaamse jaarboek Snoecks.

Ceelen studeerde Franse taal- en letterkunde en Culturele Studies aan de UvA, en werkte daarna als chef Franse literatuur bij Athenaeum Boekhandel en bureauredacteur bij VPRO Televisie.

Vanaf 2000 schreef hij jarenlang voor tal van Nederlandse en Vlaamse publicaties. Hij recenseerde thrillers voor de Volkskrant, was freelance correspondent in Los Angeles, en publiceerde in 2007 met Jeroen van Bergeijk het boek Meer dan de feiten – gesprekken met auteurs van literaire non-fictie (Atlas, digitale herdruk Fosfor)Van 2008 tot 2010 was hij cultuurredacteur bij de Vlaamse krant De Morgen in Brussel, en van 2010 tot 2013 jurylid van de BNG Bank Literatuurprijs.

Sinds 2014 werkt hij bij 360 Magazine. Hier organiseerde hij ook lezingen i.s.m. debatcentrum De Balie onder de naam 360 Salons.